WPA2 niet zo veilig meer!

WPA2 niet zo veilig meer!

 WPA-2Je maakt er veel gebruik van: Wifi. Thuis, op school, bij je vrienden of vriendinnen… Maar Wifi is op dit moment niet veilig meer. Er is een wereldwijd lek ontdekt in de beveiligingstechnologie, genaamd WPA2.  “Ach, het wordt wel weer opgelost”, denk je waarschijnlijk. Maar dit lek zorgt ervoor dat hackers al jouw internetgedrag af kunnen kijken!

 

WPA2

Door het lek in de beveiligingstechnologie WPA2, kan bijna elk apparaat met Wifi gehackt worden: van je laptop tot je tv met internetverbinding. Android-apparaten zijn het meest kwetsbaar. Je kunt je Wifi niet beveiligen met een andere technologie dan WPA2. Hierdoor kunnen hackers in principe lekker hun gang gaan. Door het lek kunnen ze bijvoorbeeld wachtwoorden en privé-communicatie meelezen! De hacker moet dan wel in de buurt van jouw Wifi-netwerk zijn. “Een hacker moet bij wijze van spreken echt in een busje in de buurt staan om in te kunnen breken, en het is een behoorlijk geavanceerde hack die niet zomaar elke hacker kan uitvoeren”, vertelt een woordvoerder van NSCS.

UPDATEN

Aangezien alle Wifi-apparaten de WPA2-beveiliging gebruiken, moeten ze allemaal geüpdatet worden. Dat kun je zelf doen. Als er voor jouw apparaat een update beschikbaar is, moet je die dus meteen installeren.  Lukt het niet om zelf je apparaten een update te geven, dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.   Ik zal dan kijken of er een update voor het apparaat te vinden is en kom de update thuis bij je installeren.

Computerhulp

Natuurlijk is het ook mogelijk, dat ik even langs kom en uw computer/laptop en Wifi netwerk controleer op  updates, virussen en andere zaken die niet goed zijn.

Over de auteur

Computerhulp administrator