Back-up plan voor de Zzp’er

Back-up plan voor de Zzp’er

dataverliesBent u als ZZP’er bekend met de risico’s van data verlies?  Uw eenmanszaak kan worden getroffen door bijvoorbeeld brand of cybercrime. Beseft u hoe groot uw risico is op dataverlies als  bijvoorbeeld uw boekhouding of mailwisselingen?

Diefstal
U heeft uw laptop natuurlijk niet onbeheerd voor het open raam staan en u bergt hem natuurlijk elke dag zo op dat inbrekers uw laptop niet zomaar mee kunnen nemen.  Misschien heeft u er wel een kabelslot op zitten.  Maar toch hoe vaak komt het wel niet voor dat laptops worden gestolen?  Heeft u geen back-up  dan heeft u dus dataverlies.

Brand
U bent verzekerd tegen brand?  Dat is natuurlijk goed, maar ik denk niet dat de verzekering de data van uw verbrande laptop kan halen en misschien vergoeden ze zelfs de dure reparatie (data-recovery) kosten van de harddisk van de laptop niet.  Gelukkig heeft u er wel aan gedacht om een goede back-up te maken van uw data en bewaarde u die veilig bij u in de kast.  Helaas is ook de back-up in rook opgegaan.

Software en hardware crashes
U bent verzekerd tegen diefstal en brand en ja zelfs uw laptop bevindt zich nog in de garantie periode, maar helaas!   Cybercriminelen hebben het voorzien op uw laptop en al uw bestanden gecodeerd. Ze vragen veel geld om de data weer te herstellen en dan nog is het maar hopen dat ze dat doen.  Of…  Uw harde schijf houd er spontaan mee op.  Wederom is uw data dus niet te benaderen.

De  vraag is dus heeft u als ZZP’er uw back-up in orde?  Ik snap dat u zich liever bezig houd met het uitoefenen van uw vak in plaats van het druk maken om het behoud van de voor u o zo kostbare data.

Nu is de ICT mijn vakgebied en zou ik graag met u vrijblijvend om de tafel gaan zitten en bespreken we alle opties  om uw data te gaan beschermen. U kunt dan weer rustig verder met het vak uitoefenen waar u zo goed in bent.

 

Onderstaand een bericht van een klant die wel een back-up had maar……….

Ik maakte zelf altijd lokaal back-ups om dataverlies te voorkomen.
Mijn pc stond onder mijn bureau. Op een dag kwam alles tegelijk. Website problemen en de hond sprong zo hard tegen mijn pc dat alle schijven stuk waren; ook de externe. Weg backup en erger nog: ook de gegevens van een nieuwe klant die ik beloofd had te reageren.
De klant heeft niets van mij vernomen en ik dus nooit meer iets van die klant.

 

De tarieven voor een goed back-up plan treft u hier

 

 

Over de auteur

Computerhulp administrator

Geef een reactie