Computerhulp

Is uw computer of laptop erg traag? Openen er automatisch vensters met vervelende reclame? Staat er een virus of malware op uw computer of laptop?

Neem gerust contact op voor een afspraak, het consult is altijd kosteloos. Ik streef ernaar om op kort termijn bij u langs te komen om uw computer of laptop op te schonen,te versnellen of opnieuw te installeren.

Ik bereken geen voorrijkosten (in Veenendaal en Ede) en werken op basis van:
GEEN Reparatie GEEN Factuur!

 

 Reparatie

Het kan zomaar gebeuren…

Uw computer start niet meer op. Het komt niet verder dan het opstartscherm van Windows en dan begint hij weer van voor af aan. Er is geen geluid meer. De computer is ontzettend traag geworden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van een defecte computer. Wellicht door het toedoen van een virus, stof of misschien was het pech, maar er moet wel wat aan gebeuren!

(her)Installatie

Ook met normaal gebruik van uw PC is het mogelijk dat na verloop van tijd uw PC vol raakt met onnodige bestanden of programma’s (of delen hier van) die u niet meer gebruikt. Deze staan nog wel op de harde schijf van uw PC en nemen zodoende ruimte in beslag en soms worden ze nog in het geheugen geladen bij het opstarten van uw PC waardoor ze uw PC onnodig zullen vertragen.

Het is mogelijk om met bepaalde hulpprogramma’s uw PC op te schonen. Deze programmatuur helpt wel degelijk om uw computer weer een beetje pittiger te laten worden. Dit is echter wel een tijdrovende zaak en zal nooit zo veel resultaat hebben dan wanneer u Windows opnieuw installeerd. De meesten zullen verbaast zijn hoe snel hun PC weer is.

Echter ook een (her)installatie van Windows vraagt om een zekere alertheid. Zorg dat internet beschikbaar blijft en dat er een goede back-up gemaakt wordt van uw bestanden en drivers. Uiteraard kan 0318-computerhulp u hier prima bij helpen!

Verwijderde bestanden herstellen

Het kan natuurlijk ook zijn dat u per ongeluk bestanden van uw computer of fotocamera en zelfs vanuit de prullenbak verwijderd heeft. Dan is het nog steeds mogelijk om deze bestanden met speciale software terug te halen. Het is dan wel verstandig om niet meer met uw computer te werken omdat het mogelijk is dat uw belangrijke bestanden overschreven wordt en dus niet meer te herstellen.

Ook als een harddisk of geheugen geformatteerd is, is het nog mogelijk om de bestanden te herstellen.

Deze bestanden herstellen is een tijdrovende zaak en kan ook niet 100% gegarandeerd worden. Dit is afhankelijk van de staat van de harddisk of geheugen en of er al bestanden overheen geschreven zijn.  Toch is mijn ervaring dat verloren bestanden terug te halen met speciale software zeker de moeite waard kan zijn.

Onderhoud

Bij de hardware is stof één van de grootste boosdoeners. Stof gaat tussen de koelribben van de onderdelen zitten en op de bladen van de ventilatoren. Onderdelen raken oververhit en ventilatoren gaan herrie maken. Het gevolg hiervan kunt u wellicht al raden. Een defecte PC!

Software is een ander verhaal. Zeker in het tijdperk van internet komt de dreiging meer van buiten het huis of bedrijf. Virussen, spam en spyware staan op de loer. Gelukkig is hier software voor die uw computer tegen deze bedreigingen beschermd. Maar wordt deze software wel up-to-date gehouden en onderhouden? Als deze software niet up-to-date is, is het mogelijk dat er alsnog een virus of iets dergelijks zich nesteld in uw computer. Ook met alle gevolgen van dien u kunt hierbij denken aan beschadiging van uw software en bestanden waaraan u uren heeft gewerkt!

Door uw computer, zowel de hardware als de software, minimaal eens per jaar te laten onderhouden bent u er van verzekerd dat al het mogelijke wordt gedaan om storingen en beschadigingen tegen te gaan en dat u met een gerust hart kan blijven werken met uw PC.

Aankoop

0318-Computerhulp heeft geen eigen winkel en verkoopt geen computers.  Natuurlijk kan ik u wel vrijblijvend adviseren bij het zoeken naar een voor u passende computer/laptop/tablet.

Na aankoop van een computer/laptop staat er meestal veel onnodige software op de computer die de computer langzamer kan maken.  Wat er meestal niet op staat is de hoognodige software om uw computer/laptop te beschermen op het internet (Virusscanner) en software om uw documenten te kunnen bewerken (Microsoft Office, Word, Excell, Powerpoint)

Voor een voordelig tarief kan ik uw computer/laptop helemaal naar uw wens inrichten en de hoognodige software voor u installeren.

Kijk hier voor voor de voordelige  tarieven